Gamla hus - Byggnadsvård

maj 12, 2016

Träkraft arbetar med byggnadsvård - vi renoverar och återställer gamla hus. Vi har under de senaste femton åren även arbetat med att flytta timmerhus, dvs plocka ned timmerhus och återuppbygga dem på ny plats.

Ett gammalt hus som inte har bebotts på lång tid och ser fallfärdigt ut kan vi rädda och få till en modern bostad av. Arbetet kan då se ut så här: Vi dokumenterar detaljer som ska återskapas men i första hand river vi varsamt så att så mycket som möjligt kan återanvändas, såsom dörrar, fönster, golv och innertak.  Vi återställer ev. stenfoten, byter ut dåliga timmerstockar och riktar upp huset. I det skedet är timmerstommen räddad, resterande arbete med att skapa ett beboeligt hus beror på hur mycket som finns kvar eller går att spara av det gamla. För att uppnå modern boendestandard isolerar vi med ekofiber enligt de krav som ställs idag.

Virket vi använder är ofta framtaget på en byasåg för att få fram rätta dimensioner och rätt kvalitet.

 

Anledningen till att vi intresserar oss för byggnadsvård och tar oss an sådana projekt är att vi ser kvaliteten i materialen man använde förr och tycker det är roligt att arbeta med dessa. Virket och hanteringen borgar för att huset håller länge och ger en bra boendemiljö.

Vi samarbetar med andra hantverkare som intresserar sig för byggnadsvård.

Vid intresse, ta gärna kontakt. Vi nås lättast per telefon 073-022 84 89.

Men det går också bra att skicka ett mejl med formuläret nedan: